Baby handling – ispravno rukovanje bebama

Baby handling pruža djetetovom mozgu ispravne informacije o držanju i pokretanju, potičući time pravilan razvoj motoričkih vještina. Kontinuirano i ispravno rukovanje s djetetom ne samo da pomaže u očuvanju zdravlja djeteta već i u njegovom optimalnom razvoju.

Ovaj koncept baby handlinga razvio se četrdesetih godina prošlog stoljeća kao ključan dio tretmana neurorizične djece unutar Bobath terapije, koja danas predstavlja jednu od najvažnijih metoda neurorazvojne terapije. Kroz individualne terapijske sesije, naglasak stavljamo na pravilno rukovanje s djetetom, posebno u prvim mjesecima života.

Važnost pravilnog baby handlinga ne može se precijeniti, jer pruža djetetovom mozgu ispravne informacije o držanju i pokretanju, potičući time pravilan razvoj motoričkih vještina. Kontinuirano i ispravno rukovanje s djetetom ne samo da pomaže u očuvanju zdravlja djeteta već i u njegovom optimalnom razvoju.

U našem Centru, pružamo podršku i edukaciju roditeljima kako bi se osnažili u primjeni pravilnih tehnika baby handlinga kod kuće. Oslanjajući se na najnovija saznanja i pristupe, zajedno gradimo temelje za zdrav i optimalan razvoj vaše bebe.