O nama

PhysioKids Centar okupio je visoko specijalizirane stručnjake s dugogodišnjim iskustvom u području neurorazvojne procjene te neurorehabilitacije djece uz promicanje normalnog motoričkog razvoja i aktivnosti od najranije dobi.

Svakom djetetu pristupamo individualno, prilagođeni njegovim potrebama pružajući roditeljima stručnu podršku i informacije o vremenskom periodu u kojem dijete usvaja nove aktivnosti ili položaje.

Prilikom same procjene i individualnih terapija s djetetom, primjenjujemo vodeće koncepte poput Bobath, Vojta, Emmett i Maes tehnika rehabilitacije.
Posvetite svojem djetetu najbolje te nam se obratite s povjerenjem kako bismo zajedno krenuli na put prema zdravom i sretnom djetinjstvu.

Ana Benković, mag.physioth.

Ana Benković, mag.physioth.

Bobath i Vojta fizioterapeut

Završila je preddiplomski studij fizioterapije na Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu 2011. godine. Njezin profesionalni put nastavio se usavršavanjem, te je 2020. godine završila magisterij fizioterapije na Sveučilištu u Rijeci. Tijekom svog stručnog razvoja, stekla je dragocjeno iskustvo radeći s djecom s teškoćama u razvoju. Ova iskustva su obogaćena radom u renomiranim institucijama poput Specijalne bolnice Goljak i Poliklinike Glavić. U ovim ustanovama,  primjenjivala je neurorazvojnu Bobath terapiju, kombinirajući je s inovativnim pristupom neurorehabilitacije robotikom.

Od 2022. godine, aktivno sudjeluje u akademskom okruženju kao vanjski suradnik i naslovni predavač na preddiplomskom i diplomskom studiju fizioterapije. Njezina stručnost i predanost obrazovanju mladih fizioterapeuta doprinose razvoju struke i podizanju kvalitete budućih zdravstvenih djelatnika.

Vođena strašću prema unapređenju rehabilitacijskih usluga za djecu,  2023. godine je osnovala PHYSIO KIDS, Centar posvećen pružanju najbolje moguće skrbi i terapije za djecu s različitim razvojnim izazovima. Kroz ovaj projekt, nastavlja svoju misiju poboljšanja kvalitete života beba i djece putem individualiziranih terapijskih pristupa.

Aktivna je i u kontinuiranom stručnom usavršavanju, posebno u području neurorazvojne terapije. Godine 2018. završila je neurorazvojni Bobath koncept, a suradnja s Akademijom za razvojnu rehabilitaciju omogućila joj je dodatno stručno usavršavanje na teme poput “Izazovi za djecu i mlade s cerebralnom paralizom koji hodaju”, “Sustav klasifikacije grubog motoričkog funkcioniranja i procjena grubih motoričkih funkcija”, kao i na Vojta principu. Ovo neprekidno usavršavanje omogućuje joj da ostane u korak s najnovijim spoznajama i praksama u svojoj struci, osiguravajući najkvalitetniju skrb za svoje male pacijente.

Lucija Dananić, mag.physioth.

Lucija Dananić, mag.physioth.

Emmett i Maes fizioterapeut

diplomirala je na Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu 2011. godine, postavši temeljem za svoj budući uspješni put u fizioterapiji. Nastavljajući svoje obrazovanje i usavršavanje, 2018. godine završava magisterij fizioterapije na Sveučilištu u Rijeci, produbljujući svoje znanje i vještine u području fizioterapije.

Tijekom posljednjih 10 godina, Lucija je posvetila svoju karijeru radu s djecom s teškoćama, stječući neprocjenjivo iskustvo u Specijalnoj bolnici Goljak, Poliklinici Glavić te kao zaposlenica posljednjih 5 godina u Dnevnom centru Mali dom-Zagreb. Njezina predanost i stručnost pružaju podršku i nadu mnogim obiteljima i djeci.
Dodatno obogaćujući svoj terapijski pristup, Lucija je 2023. godine postala certificirani MAES terapeut i Halliwick instruktor. Njezin rad obuhvaća primjenu tehnika poput Emmett tehnike i Kinesiotape metode, prilagođavajući terapije individualnim potrebama svojih pacijenata.

Lucija kontinuirano proširuje svoje znanje kroz stručna usavršavanja i edukacije. Završila je temeljni stupanj “Procjene i rehabilitacija vida” i “Obrazovanje učenika s višestrukim i senzoričkim teškoćama” putem Perkins International Akademije, kao i edukaciju “Terapijsko hranjenje i prehrana” u suradnji s Akademijom i Spoon-om. Trenutno se posvećuje usavršavanju u području Senzorno integracijske pedagogije, uvjerena u važnost kontinuiranog učenja i prilagođavanja najnovijim spoznajama u svojoj struci.

Lucijin profesionalni put odražava njezinu predanost pružanju najbolje moguće skrbi i podrške djeci s različitim teškoćama, ističući je kao stručnjaka koji se neprestano razvija i doprinosi napretku u području fizioterapije i rehabilitacije.