Individualni tretmani

Physiokids fizikalna individualni tretmani

Naši individualni programi fizioterapije za djecu nude sveobuhvatan pristup podršci i poticanju razvoja djece različitih dobnih skupina i s različitim potrebama. Kroz kombinaciju terapijskih pristupa kao što su Neurorazvojni Bobath koncept, Vojta princip, Maes koncept, Emmett tehnika, baby handling i kinesiotaping, pružamo personaliziranu skrb koja se prilagođava svakom djetetu.

Ovi programi su iznimno korisni jer se fokusiraju na poticanje prirodnih pokreta i refleksa, stimulaciju neuroplastičnosti, balansiranje tijela, eliminiranje loših obrazaca pokreta te pravilno rukovanje s bebama. Kroz terapiju, djeca imaju priliku razviti motoričke vještine, poboljšati funkcije različitih tjelesnih sustava, smanjiti bol i nelagodu te postići bolju ravnotežu i koordinaciju.

Neurorazvojni Bobath koncept

Razvijen od strane fizioterapeutkinje Berte i dr. Karla Bobath 1943. godine, ova terapija je namijenjen neurorizičnoj dojenčadi, nedonoščadi te djeci koja se suočavaju s poteškoćama u neuromotornom razvoju.

Vojta princip

Prof. dr. Vaclav Vojta razvio je revolucionarni terapijski princip koji može znatno poboljšati motorički razvoj Vašeg djeteta. Ova terapija se fokusira na refleksnu lokomociju, refleksno okretanje i refleksno puzanje.

Maes koncept

MAES terapija je holistički pristup dugoročnom razvoju beba i djece koja se suočavaju s različitim neurorazvojnim stanjima poput cerebralne paralize ili drugih stanja.

Emmett tehnika

Metoda koja kroz nježni pritisak na određene točke na tijelu dovodi tijelo balans. “Emmett točke”, kako ih naziva autor i osnivač Ross Emmett, su osjetljive točke na mišićima koje reagiraju na lagani pritisak prsta.

Baby handling

Ovaj koncept razvio se četrdesetih godina prošlog stoljeća kao ključan dio tretmana neurorizične djece unutar Bobath terapije, koja danas predstavlja jednu od najvažnijih metoda neurorazvojne terapije.

Kinesiotaping

Kinesiotaping je metoda koja se koristi kao dodatak osnovnom liječenju u rehabilitaciji djece. Ova tehnika uključuje primjenu jedinstvene ljepljive elastične trake na određene dijelove tijela na precizan način.