Što je asimetrija?

Asimetrično držanje ili kretanje kod djece može biti poput skrivene prepreke na putu njihovog razvoja. To može početi kao suptilna nagnutost tijela ili preferiranje jedne strane pri kretanju, ali ako se ne riješi na vrijeme, može dovesti do ozbiljnih problema poput skolioze ili motoričkih nespretnosti.

U našem centru, ne samo da prepoznajemo ove znakove, već imamo i alate i stručnost kako bismo ih riješili. Naša terapija usmjerena je na vraćanje balansa i simetrije u pokretu Vašeg djeteta, omogućujući im pravilan razvoj i sprječavajući buduće probleme s držanjem i motorikom.

Kako prepoznati asimetriju kod Vašeg djeteta? Možda primijetite da uvijek drži glavu na istu stranu, ili da preferira jednu ruku pri dohvatu predmeta. Ovi suptilni znakovi mogu postati jasniji kako dijete raste, posebno kada počne posezati za nečim, rotirati se, puzati, sjediti ili stajati.

U Physio Kids centru, naš tim stručnjaka ima završene najnaprednije edukacije za dječji razvoj i koristi najnovije terapijske metode kako bi pomogao Vašem djetetu da postigne simetričan i zdrav razvoj. Pridružite nam se i zajedno otključajmo potencijal Vašeg djeteta, omogućujući im sretan, zdrav i uspješan put prema budućnosti!

Ana Benković, mag.physioth.

Zakažite konzultacije pozivom

Imate li pitanja ili želite dogovoriti termin pregleda za vaše dijete? Slobodno nas kontaktirajte na broj